Tenis de masă

Echipa Elizei Samara se retrage din Liga Campionilor. Tarnobrzeg este deținătoarea trofeului

Consiliul de administrație al echipei poloneze KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg a luat decizia de a nu participa la turneul Ligii Campioanelor de la Linz. Anunțul a fost făcut astăzi, cu doar două zile înainte de startul competiției.

Succesul din 2019, din Liga Campioanelor, a fosto premieră pentru tenisul de masă din Polonia

Sezonul acesta, Champions League se joacă sub forma unui turneu, programat în perioada 3-8 decembrie, la Linz (Austria).

„Decizia a fost luată după o analiză și consultare îndelungată și profundă cu personalul medical, antrenorul, precum și jucătoarele primei echipe. Organizatorii turneului Ligii Campionilor de la Linz, Austria, după cunoștințele și convingerile noastre, nu sunt capabili să organizeze și să conducă competiția în formula „bulei sanitare”. În sezonul preolimpic, siguranța reprezentanților clubului nostru, care urmează să lupte pentru cele mai înalte obiective din Tokyo, este o prioritate. Prin urmare, vrem să evităm o situație precum cea de după competiția Europa Top 10 din Germania, când mulți participanți, inclusiv jucători și antrenori, s-au întors în țările lor infectați cu coronavirus; unii dintre ei au fost spitalizați”

Comunicat KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg

Gruparea poloneză este deținătoare a trofeului, pe care l-a câștigat în 2019, și o are în componență și pe Eliza Samara.

„Ne-am dorit foarte mult și vrem să participăm la Liga Campionilor, dar nu în condițiile oferite. Oricum, doar 11 cluburi din 16 au agreat participarea, iar jocurile urmau să înceapă cu un număr minim de 12 echipe. În plus, unele dintre ele au aplicat în formule foarte slabe. Nu vrem să garantăm astfel de pseudo-jocuri cu prestigiul nostru. Regretăm foarte mult că ETTU se organizeze cu orice preț compeiția, în astfel de circumstanțe, când Austria se află în vârf de boală și în blocare până la 6 decembrie. Am îndemnat, împreună cu alte cluburi, care s-au retras în ultimul moment, să reprogrameze pentru primăvară. Din păcate, fără rezultat”

Zbigniew Nęcek, antrenorul KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg

Tot astăzi, Federația Europeană de Tenis de Masă, ETTU, a anunțat lista celor 11 participante la întrecere, trei dintre echipe având românce în lot: 

TTC Berlin (cap de serie nr. 1), Linz AG Froschberg (cu Bernadette Szocs în echipă), TT Saint-Quentinois (cu Andreea Dragoman), Metz TT (cu Daniela Dodean și Adina Diaconu în lot), UCAM Cartagena T.M (Spania), SKST Stavoimpex Hodonin (Cehia), CP Lyssois Lille Métropole (FRanța), Girbau-Vic TT (Spania), Carinthia Winds Villach (Austria), SH-ITB Budaörsi Sport Club (Ungaria) și GDCS Do Juncal (Portugalia).

Mâine (2 decembrie), are loc tragerea la sorți a grupelor, ale căror jocuri vor avea loc în perioada 3-5 decembrie. Play-off-ul este programat la 6 decembrie, semifinalele – o zi mai târziu, iar câștigătoarea trofeului va fi decisă la 8 decembrie.

Un gând despre „Echipa Elizei Samara se retrage din Liga Campionilor. Tarnobrzeg este deținătoarea trofeului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s