Fotbal

Fotbal în sală, Cupa României: program, echipele înscrise, sistemul de disputare

19 echipe vor participa la actuala ediție de Cupă a României la fotbal în sală. Este vorba despre cele șapte prim-divizionare și despre cele 12 formații din liga secundă.

În finala jucată la 14 octombrie 2020, Odorheiu Secuiesc a depășit Autobergamo Deva

Sistemul din acest an este unul folosit în premieră, iar prima faza a competiției se va suprapune cu cea de-a patra serie de turnee din liga a doua. Astfel, turneele L2 din perioada 5-7 februarie vor conta și drept criteriu de calificare în optimile de finală ale CR. În acest moment, clasamentul din cele trei serii de divizie secundă arată astfel:

Seria 1 Est: 1. Sportul Ciorăști, 2. ACS Futsal Poli Iaşi, 3. Futsal Ceahlaul Piatra Neamt, 4. Fortius 2014 Buzău

Seria 2 Centru: 1. Kereszthegy Remetea, 2. AS Inter Gheorgheni, 3. CSM Targu Mures, 4. Korondy Junior 2017 Corund

Seria 3 Vest: 1. CFR 1933 Timișoara, 2. Metropolitan Ișalnița, 3. ACS West Deva, 4. Soimii Simand

Se va juca fiecare cu fiecare, iar primele trei clasate din fiecare serie (se iau în calcul doar rezultatele turneelor din perioada 5-7 februarie) vor avansa.

Așadar, nouă divizionare secunde se vor alătura celor șapte echipe de primă ligă – United Galați, Imperial Wet Miercurea Ciuc, Autobergamo Deva, FK Odorheiu Secuiesc, Luceafărul Buzău, KSE Tg. Secuiesc și CFF Clujana Cluj – pentru a completa tabloul optimilor. Tragerea la sorți pentru această fază urmează a se face cu patru capi de serie, ce s-a decis a fi echipele participante la cel mai recent Final Four al Cupei României. Cum însă una dintre participante, Dunărea Călărași, s-a desființat, a fost înaintată propunerea ca United Galați, campioana en titre, să-i ia locul pe lista favoritelor.

Optimile și sferturile sunt programate în zilele de 20 și 21 februarie, în patru localităti, unde se vor întâlni câte patru echipe. Câștigătoarele celor patru turnee în sistem eliminatoriu obțin biletul pentru Final Four, programat la 27 și 28 martie.

Înainte de startul Cupei României, însă, naționala României va juca primele două partide din preliminariile Euro 2022, iar printre cei convocați se află și doi jucători din liga secundă (DETALII AICI).

Precedenta ediție a Cupei a fost câștigată în premieră de Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, după 10-5 în finala cu  Autobergamo Deva, disputată la Miercurea Ciuc, în octombrie 2020.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s